Луценко, Ірина ОлегівнаСтоляр, Юлія МиколаївнаДорохович, Антонелла Миколаївна2018-03-212018-03-212017Луценко, І. А. Використання глюкози при виробництві зефіру на абрикосовому і яблучному пюре / І. А. Луценко, Ю. В. Столяр, А. М. Дорохович // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5-6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – Ч. 1. – С. 148.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26804Розглянуто можливість використання глюкози при виробництві зефіру спеціального призначення. Визначено оптимальні умови приготування зефіру на глюкозі з використанням яблучного та абрикосового пюре. Досліджено реологічні характеристики зефірних мас, розраховано коефіцієнт тиксотропії для зефірних мас на глюкозі та сахарозі. Considered the possibility of using glucose in the production of special marshmallows. The optimum conditions for the preparation of marshmallows on glucose with the use of apple and apricot mashed potatoes are determined. The rheological characteristics of the marsh-mallow masses have been investigated, the thixotropy coefficient for marsh-weaps is calculated on glucose and sucrose.uk-UKзефірглюкозаяблучне пюреабрикосове пюрев’язкістькафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівmarshmallowglucoseapplesauceapricot pureeviscosityВикористання глюкози при виробництві зефіру на абрикосовому і яблучному пюреThesis