Нові тренди у технологіях заморожування плодів і овочів - Чорненький, Віталій Володимирович; Шутюк, Віталій Володимирович (My University, 2024)
Процес заморожування – це традиційний метод консервування, який широко застосовується в харчовій промисловості для подовження терміну зберігання швидкопсувних продуктів після збору врожаю. Нові технології та нетрадиційні варіанти заморожування мають великий потенціал у галузі виробництва заморожених ягід і овочів щодо пом’якшення структурних пошкоджень, спричинених традиційним процесом заморожування, оскільки вони дозволяють зменшити швидкість заморожування і сприяти утворенню мікроскопічних кристалів льоду з рівномірним розподілом.

The freezing process is a traditional preservation method widely used in the food industry to extend the shelf life of perishable products after harvest. New technologies and non-traditional freezing options have great potential in the frozen fruit and vegetable industry to mitigate the structural damage caused by the traditional freezing process, as they allow for a reduction in the freezing rate and promote the formation of microscopic ice crystals with uniform distribution.
Keywords: кафедра технології консервування; заморожування; рослинна сировина; структура; freezing; plant raw materials; structure