Тиристорні перетворювачі в системах електропостачання харчових підприємств - Шестеренко, Володимир Євгенович (My University, 2014)
Перетворювач виду струму - це керований випрямляч, напруга на виході якого змінюється в широких межах. Ця напруга подається на зажими двигуна постійного струму і отримуємо регульований електропривід. Швидкість обертання ротора двигуна постійного струму залежить від напруги, і з допомогою тиристорного перетворювача можна змінювати цю швидкість плавно і в широких межах. При цьому регулювання здійснюється з мінімумом втрат активної енергії. Приклад: тролейбуси, сучасні центрифуги, сепаратори. Type current transformer - a controlled rectifier output voltage which varies widely. This voltage is applied to the motor terminals DC and get an adjustable power. speed of rotation rotor DC motor depends on the voltage and using thyristor converter can change this speed smoothly and widely limits. This regulation is carried out with a minimum loss of effective power. Example: trolley, modern centrifuge separators.
Keywords: системи електропостачання; харчові підприємства; тиристорні перетворювачі; electricity; food enterprises; thyristor converters