Дослідження конкурентної стратегії готельного господарства в Україні - Абрамова, Асьят Георгіївна; Пушка, Ольга Сергіївна; Мирошник, Юлія Анатоліївна (My University, 2021)
У статті проаналізовано сучасний стан готельної індустрії України. Проаналізовано та систематизовано різні конкурентні стратегії розвитку готельного господарства, з урахуванням світового досвіду. З метою встановлення сильних та слабких сторін готельної індустрії в Україні було проведено SWOT-аналіз. За результатами проведеного аналізу визначено, що для забезпечення сталого та динамічного розвитку індустрії гостинності, актуальним є підвищення якості вітчизняних готельних послуг відповідно до світових стандартів сервісу. The article analyzes the current state of the hotel industry in Ukraine. Various competitive strategies for the develop-ment of the hotel industry are analyzed and systematized, taking into account foreign experience. In order to identify the strengths and weaknesses of the hotel industry in Ukraine, a SWOT analysis was carried out. According to the results of the analysis, it was found that in order to ensure the stable and dynamic development of the hospitality industry, it is im-portant to improve the quality of domestic hotel services in accordance with world service standards.
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; готельна індустрія; засоби розміщення; стратегія розвитку; конкурентоздатність; туристичний потік; hotel industry; accommodation facilities; development strategy; competitiveness; tourist flow