Сімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2018-04-262018-04-262017Сімахіна, Г. О. Дієтичні добавки: сучасні підходи до створення та місце в системі харчування / Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Харчова промисловість. – 2017. – Вип. 22. – С. 23-29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27238У статті під різними кутами зору (технологічним, соціально-економічним, термінологічним) розглядаються проблеми створення та конструювання нових дієтичних добавок, окреслюються перспективи вивчення різноманітних харчових речовин (зокрема мінорних) із метою їх подальшого застосування в технологіях оздоровчих продуктів нового покоління. Належну увагу приділено також лікарським рослинам як потенційним джерелам біофлавоноїдів, вітамінів та інших біологічно активних речовин. In the article, from different angles of view (technological, socio-economic, terminology), problems of creation and design of new dietary supplements are considered, prospects of study of various nutrients (in particular, minor ones) are outlined for the purpose of their further application in the technologies of health-improving products of the new generation. Proper attention is also paid to medicinal plants as potential sources of bioflavonoids, vitamins and other biologically active substances.uk-UKкафедра технології оздоровчих продуктівякістьбезпекаоздоровче харчуваннябіологічно активні речовинихарчова сировинадієтичні добавкиdietary supplementsqualitysafetyhealthy foodbioogically active substancesfood raw materialsкафедра гуманітарних дисциплінДієтичні добавки : сучасні підходи до створення та місце у системі здорового харчуванняArticle