Екологічне спрямування інвестицій в економіку України - Федулова, Ірина Валентинівна; Якимчук, Тетяна Володимирівна (My University, 2015)
Екологізація інвестиційної діяльності су б ’єктів господарювання, реалізація екологічно орієнтованих інвестицій на промислових підприємствах є актуальним завданням для досягнення сталого економічного розвитку. Але бізнес звертає увагу на екологічну спрямованість інвестицій, як правило, у тому випадку, якщо уряд мотивує його захищати навколишнє середовище, ство рю ю чи ефективний механізм мот ивації для реалізації екологічних інвестицій. У статті описано роль держави у забезпеченні фінансової підтримки для реалізації екологічних інвестицій та у створенні механізму екологічної політики, а також визначено особливості екологічних інвестицій й екологічної політики, роль екологічних інвестицій в українській економіці, економічні інстру менти активізації екологічних інвестицій
Keywords: екологічні інвестиції; інвестиційна діяльність; environmental investments; investment activities; екологічна політика; ecological policy; кафедра економіки праці та менеджменту