Хацкевич, Юрій МиколайовичЩербакова, Тетяна ВіталіївнаСелютіна, Галина АнатоліївнаБорисова, Аліна Олексіївна2021-03-262021-03-262015Застосування регуляторів кислотності у виробництві продукції з риби / Ю. М. Хацкевич, Т. В. Щербакова, Г. А. Селютіна, А. О. Борисова // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 189–196.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33161У статті досліджено активну кислотність розчинів регуляторів кислотності, що наявні на ринку України. Надано рекомендації щодо необхідних концентрацій досліджених препаратів у сольових розчинах, призначених для ін ’єкційного посолу рибної сировини. Наведено результати досліджень зміни активної кислотності риби та її вологоутримувальної здатності під час ін’єкційного посолу й копчення. Зроблено висновок про недоцільність засто сування регуляторів кислотності під час посолу рибної сировини, що призначена для виробництва копченої продукціїotherрегулятори кислотностіін’єкційний посолактивна кислотністьacidity regulatorsactive acidityinjectable ambassadorтехнологічний димкарбонові кислотипоказники якостіфенольні сполукиprocess smokecarboxylic acidsquality indicatorsphenolic compoundsЗастосування регуляторів кислотності у виробництві продукції з рибиArticle