Спосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового (Патент на корисну модель № 128165) - Грек, Олена Вікторівна; Овсієнко, Кіра Володимирівна; Тимчук, Алла Вікторівна; Онопрійчук, Олена Олександрівна (My University, 2018)
Спосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового включає згущення, структуроутворення, перемішування та охолодження, фасування продукту, витримку. Як сировина використовується суміш підсирної сироватки з рідким білковим концентратом, отриманим методом ультрафільтрації, у співвідношенні 1,5:1,0-1,3:1,2, після згущення додають вершки у кількості 12…18 %, структуроутворення проводять протягом 60-80 хв, а охолодження проводять протягом 2,0-2,8 год.
Keywords: сироватко-вершковий концентрат; ультрафільтрація; кафедра технології молока і молочних продуктів