Грек, Олена ВікторівнаОвсієнко, Кіра ВолодимирівнаТимчук, Алла ВікторівнаОнопрійчук, Олена Олександрівна2020-11-062020-11-062018Патент на винахід № 128165 UA, МПК A23C 21/00 (2018.01) Спосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового / Грек О. В., Овсієнко К. В., Тимчук А. В., Онопрійчук О. О. ; заявник-патентовласник Національний університет харчових технологій. – № u 201802075 ; заявл. 28.02.2018 ; опубл. 10.09.2018, Бюл. № 17, 2018 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32099Спосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового включає згущення, структуроутворення, перемішування та охолодження, фасування продукту, витримку. Як сировина використовується суміш підсирної сироватки з рідким білковим концентратом, отриманим методом ультрафільтрації, у співвідношенні 1,5:1,0-1,3:1,2, після згущення додають вершки у кількості 12…18 %, структуроутворення проводять протягом 60-80 хв, а охолодження проводять протягом 2,0-2,8 год.сироваткаконцентратзгущеннявершкикафедра технології молока і молочних продуктівСпосіб виробництва концентрату сироватко-вершкового (Патент на корисну модель № 128165)Technical Report