Дорожинська, Оксана СергіївнаКохан, Олена Олександрівна2022-05-122022-05-122021Дорожинська, О. С. Прогнозування поведінки неглазурованих помадних цукерок зі зниженою калорійністю та глікемічністю під час їх зберігання / О. С. Дорожинська, О. О. Кохан // Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі : матеріали Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 15 вересня 2021р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 95– 97https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37441У тезі показані результати досліджень, присвячених визначення сорбційних властивостей помадних цукерок класичних та на основі комбінації цукрів тагатози і фруктози. Виявлено позитивний вплив гігроскопічної фруктози на сповільнення десорбцій них процесів у розробленому зразку. Відмічено, що одним з дієвих шляхів для забезпечення стабільності розроблених неглазурованих помадних цукерок під час зберігання може бути раціональний підбір способу пакування та пакувального матеріалу. The thesis presents the results of research on the sorption properties of fondant sweets classic and based on a combination of sugars tagatose and fructose. The positive effect of hygroscopic fructose on the slowing down of desorption processes in the developed sample is revealed. It is noted that one of the effective ways to ensure the stability of the developed unglazed fondant sweets during storage can be a rational selection of packaging and packaging materialotherпомадні цукеркитагатозапакуваннядесорбціясорбційні властивостігігроскопічні властитвостірівноважна вологістьfondant sweetstagatosepackagingdesorptionsorption propertiesequilibrium humidityhygroscopic propertiesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПрогнозування поведінки неглазурованих помадних цукерок зі зниженою калорійністю та глікемічністю під час їх зберіганняThesis