Малежик, Іван ФедоровичБандуренко, Галина МихайлівнаДубковецький, Ігор ВолодимировичПисарєв, Максим Григорович2018-06-052018-06-052015Нові технології виробництва напівфабрикатів з картоплі / І. Ф. Малежик, Г. М. Бандуренко, І. В. Дубковецький, М. Г. Писарєв // 80-річчю доктору технічних наук, професору, академіку Української академії наук Анісімову Віктору Федоровичу, Вінницький національний аграрний університет, серія : Технічні науки. – 2015. - Випуск 1 (89), Том 2. - С. 81-88.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27561Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є охолодження продуктів і напівфабрикатів. Але даний метод не набув значного поширення через коротку тривалість зберігання. У роботі наведено результати дослідження процесу сушіння картоплі трьома методами: конвективним, терморадіаційним і комбінацією цих методів. The most effective method of food preservation today is cooling of products and semi-products. Вut this method has not acquired a significant spread through brief period of conservation. The paper studies the drying of potatoes by three methods: convection, thermal radiational and a combination of these methods.зневодненнякартоплянапівфабрикаткомбінований методопроміненняенергозатратитерморадіаційне сушінняdryingpotatoessemi-productthe combined method of exposureenergy consumptionthermal radiational dryingкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняНові технології виробництва напівфабрикатів з картопліArticle