Комбінований алгоритм на основі алгоритмів косяку риб і зграї сірих волков для вирішення складних задач - Грибков, Сергій Віталійович; Сєдих, Ольга Леонідівна (My University, 2020)
В роботі запропоновано комбінований алгоритм, який базується на алгоритмах косяку риб (FSS-Fish School Search) і зграї сірих вовків (GWO - Grey Wolf Optimizer) для вирішення складних завдань управління харчового підприємства. Перевагами запропонованого алгоритму є формування альтернативних варіантів вирішення завдання управління виробництвом знаходження бажаного глобального оптимуму за прийнятний час з униканням локальних оптимумів. The paper proposes a combined algorithm based on the algorithms of a Fish School Search (FSS) and a Gray Wolf Optimizer (GWO) to solve complex problems of food business management. The advantages of the proposed algorithm are the formation of alternative solutions to the problem of production management finding the desired global optimum in a reasonable time while avoiding local optimums.
Keywords: управління підприємством; комбінований алгоритм; enterprise management; combined algorithm; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки