Продуктивність загортальних автоматів можна підвищити - Гончаренко, Борис Миколайович; Коновалов, Костянтин Володимирович (My University, 2002)
В роботі розглядається задача гарантованого, тобто мінімаксного управління об’єктами керування, які описуються системами лінійних диференціальних рівнянь з інтервальними зовнішніми збуреннями та збуреннями в початковий момент часу, причому припускається, що зовнішні збурення єстаціонарними. Інтервальні збурення пропонується апроксимувати еліпсоїдом мінімального об’єму, в результаті чого початкова задача мінімаксного управління апроксимується субоптимальною задачею мінімаксного управління з еліпсоїдальними збуреннями, для розв’язання якої можна застосувати відомі підходи. This paper considers the problem of guaranteed i.e. minimax facility management control systems, described by linear differential equations with interval external disturbances and perturbations in the initial time and assume that the external perturbation is stationary. Interval perturbation proposed approximate minimum volume ellipsoid, causing the initial problem minimax control problem is approximated suboptimal minimax control with ellipsoidal perturbations, for which the solution can apply known approaches.
Keywords: загортальний автомат; мітка; центрування етикетки; зміщення; слідкувальна система; коригування; wrapping machines; mark; сеntering labels; dislocation; tracker; adjustment; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка