Визначення оптимальних режимів виробництва макаронних виробів з використанням додаткової сировини - Юрчак, Віра Гаврилівна; Голікова, Тетяна Петрівна; Волощук, Галина Іванівна (My University, 2007)
У роботі використано експериментально-статистичний метод Бокса-Уілсона для встановлення оптимального дозування додаткової сировини та технологічних режимів приготування макаронного тіста з використанням пектиновмісної та білкової сировини. Для опрацювання експериментальних даних використано кореляційно-регресійний аналіз. Встановлені оптимальні технологічні параметри стали основою для розроблення нормативної документації на макаронні вироби підвищеної харчової цінності і поліпшеної якості. The experimental statistical Box-Wilson method has been used for the installing of optimal dosage of additional raw materials and technological regimes in producing of macaroni dough with pectin and egg white additives. The correlative-regressive analysis has been used for the processing of experimental data. The optimal technological parameters has been become as basis in developing documentation on macaroni products of increased food value and improved quality.
Keywords: метод Бокса-Уілсона; кореляційно-регресійний аналіз; оптимальні технологічні параметри; Box-Wilson method; correlative-regressive analysis; optimal technological parameters; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи