Обґрунтування вибору рецептурних компонентів для виробництва алкогольного морозива - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна; Басс, Оксана Олександрівна (My University, 2023)
Світовий ринок морозива налічує безліч видів цього популярного десерту, у тому числі і з різноманітним алкоголем – пивом, вином, коктейлями, горілкою та ін. Але використання спиртовмісної сировини, як рецептурної складової морозива створює перед технологом безліч питань, одним із яких є суттєве зниження температури замерзання, що негативно впливає на технологічних процес виробництва, а також стабільність якісних характеристик продукту під час зберігання. Тому пошук якісної стабілізаційної системи та удосконалення технології виробництва нового морозива є завданням даної роботи

The world market of ice cream includes many types of this popular dessert, including those with various alcohol - beer, wine, cocktails, vodka, etc. But the use of alcohol-containing raw materials as a recipe component of ice cream creates many questions for the technologist, one of which is a significant decrease in the freezing temperature, which negatively affects the technological process of production, as well as the stability of the quality characteristics of the product during storage. Therefore, the search for a high-quality stabilization system and improvement of the production technology of new ice cream is the task of this work
Keywords: морозиво; алкоголь; кріопротектори; кафедра технології молока і молочних продуктів; ice; alcohol; cryoprotectors