Універсальний апарат для виробництва солоду - Неретін, Ігор Миколайович; Пехтєрєв, Ігор Євгенович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Українець, Анатолій Іванович; Потапенко, Сергій Іванович; Мукоїд, Роман Миколайович (Універсальний апарат для виробництва солоду / І. Неретін, І. Пехтєрєв, Н. Ємельянова, А. Українець, С. Потапенко, Р. Мукоїд // Харчова і переробна промисловість. – 2008. - № 10. – С. 18-19., 2008)
Стаття присвячена розробленню конструкції апарату барабанного типу, що дає змогу проводити всі технологічні процеси отримання житнього ферментованого солоду в одному апараті. Виробничі впродовування показали, що використання даного апарату дає змогу з високою ефективністю отримувати якісний житній ферментований солод The article is devoted to the development of the construction machine drum, which allows for all the technological processes of production of rye malt in one unit. Production implementation have shown that the use of this device allows highly efficient receive quality rye malt.
Keywords: зерно; grain; ферментація; солод; жито; rye; fermentation; malt; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства