Математичне моделювання процесу мембранного розділення дисперсних систем - Пащенко, Богдан Сергійович (My University, 2018)
В ході дослідження було отримано вираз з граничними умовами, в якому замість рівняння Нав'є-Стокса використано рівняння збереження енергії, що можна використати для розрахунку режимів руху течії дисперсних систем у каналі керамічного мембранного елемента. Це дозволяє суттєво підвищити експлуатаційні характеристики обладнання призначеного для реалізації даного процесу.

During the research, an expression with boundary conditions was obtained, in which the energy conservation equation was used instead of the Navier-Stokes equation, which can be used to calculate the flow modes of dispersed systems in the channel of a ceramic membrane element. This can significantly improve the performance of equipment designed to implement this process.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; математичне моделювання; процес мембранного розділення; дисперсні системи; харчова промисловість; mathematical modeling; membrane separation process; dispersed systems; food industry