Спосіб виробництва білкового стабілізатора з колагеновмісної сировини (Патент на корисну модель №46518) - Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Каштанова, Олександра Олегівна; Кунат, Оксана Сергіївна; Черкес, Юлія Михайлівна (My University, 2009)
Розроблено спосіб виробництва білкового стабілізатора з колагеновмісної сировини, що включає очищення, подрібнення, варіння, охолодження, знежирення, який відрізняється тим, що як вихідну сировину використовують свинячу шкурку, жилку, яку варять 6-8 годин, проводять вторинне тонке подрібнення, сушать за температури 70-80оС та просіюють. Developed a method of producing a protein stabilizer and collagen raw material, which includes cleaning, chopping, cooking, cooling, degreasing, which is characterized in that the feedstock used pork skin, vein, which is cooked 6-8 hours, provide secondary fine grinding, dried at temperature of 70-80 ° C and sieved.
Keywords: білковий стабілізатор; protein stabilizer; колагеновмісна сировина; вторинне тонке подрібнення; collagen content of raw materials; secondary fine grinding; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів