Дослідження впливу мутаротації на швидкість кристалізації глюкози - Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Григоренко, Л. О.; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович (My University, 2003)
Виявлено вплив мутаротації глюкози на швидкість її кристалізації в умовах технологічного процесу з використанням кислотно-ферментативного гідролізу крохмалю. Отримані залежності швидкості мутаротації глюкози від температури дозволяють зкорегувати температурний режим кристалізації гідратної глюкози у виробництві. The influence on the rate of glucose mutarotation its crystallization process conditions using the acid-enzyme hydrolysis of starch. The resulting dependence of the rate of glucose mutarotation allow to adjust the temperature of crystallization temperature regime hydrated glucose production.
Keywords: мутаротація; таутомерні форми глюкози; кристалізація глюкози; mutarotation; tautomeric forms of glucose; crystallization of glucose; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; кафедра технології цукру і підготовки води