Мікробіологічна безпека солодощів нової рецептури - Животовська, Аріна; Грегірчак, Наталія Миколаївна (My University, 2014)
Ринок кондитерських виробів в Україні активно розвивається, але у зв'язку із збільшенням кількості людей хворих на цукровий діабет та кишково-шлункові захворювання виникла потреба у розробці нових рецептур солодощ.ів з використанням різноманітних цукрозамінників. Важливо, щоб продукт із зміненою рецептурою залишався безпечним для вживання і його мікробіологічні показники відповідали нормативам. З метою виявлення впливу лактулози та фруктози на мікробіологічну безпеку солодощів, було проведено аналіз їх мікробіологічної безпеки на прикладі суфле та бісквітних тістечок з суфле. Confectionery market in Ukraine is actively developed, but due to the increasing number of people suffering from diabetes and gastro-intestinal diseases there is a need to develop new recipes solodosch.iv with various sweeteners. It is important that the product of the modified recipe remains safe for consumption and its microbiological indicators answered regulations. In order to identify the influence of lactulose and fructose on the microbiological safety of sweets, we analyzed the microbiological safety of the example souffles and sponge cakes with a souffle.
Keywords: солодощі; нова рецептура; мікробіологічна безпека; sweets; new recipe; microbiological safety; кафедра біотехнології і мікробіології