Цабека, Артем ОлеговичЛевківська (Музика), Тетяна МиколаївнаДущак (Бендерська), Ольга Вячеславівна2024-06-122024-06-122024Цабека, А. О. Черемша – корисний овоч у харчуванні людини / А. О. Цабека, Т. М. Левківська, О. В. Дущак // Технологія-2024 : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 24 травня 2024 р., м. Київ. – Київ : Східноукр. нац. ун-т ім. В. Даля, 2024. – С. 225.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43434Розглянуто поширення черемші в Україні та світі. Особливостями хімічного складу є наявність аскорбінової кислоти та ефірних олій – алілсульфідів, алілполісульфідів, аліїну та пінеколінової кислоти, що робить її корисною для організму людиниThe distribution of pine trees in Ukraine and the world is considered. Features of the chemical composition are the presence of ascorbic acid and essential oils - allyl sulfides, allyl polysulfides, alliin and pinecolic acid, which makes it useful for the human bodyukчеремшаефірні оліїаскорбінова кислотапереробленнякафедра технології консервуванняcheremshaessential oilsascorbic acidprocessingЧеремша – корисний овоч у харчуванні людиниThesishttps://orcid.org/0000-0001-7214-6584https://orcid.org/0000-0002-9811-3286