Динаміка масообміну в процесах бродіння при зниженому тиску - Бойко, Олексій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович (My University, 2014)
Виведено залежності, які дозволяють оцінити геометричні параметри газових бульбашок, час їх існування, об'єм газової фази, яка видаляється за час т; загальну площу поверхні масо- та енергообміну. Також виведені залежності, які дозволяють визначити масу етилового спирту та води, які видаляються з сусла при зниженні тиску в бродильному апараті. Displaying capabilities that allow us to estimate the geometrical parameters of gas bubbles during their existence, the volume of gas phase, which is removed by time t; total surface area of mass and energy. Also bred dependence for determining the mass of ethanol and water are removed from the wort while reducing pressure in the fermentation unit.
Keywords: спиртове бродіння; бродильні апарати; масообмін; fermentation apparatus; mass transfer; fermentation; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки