Фізичні аспекти оптимізації процесів пивоваріння рентгенівським опромінюванням - Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Романов, Микола Сергійович; Мельник, Ірина (My University, 2010)
В даній роботі представлені дослідження впливу рентгенівських променів на активізацію ферментів солоду і відповідно якісний склад сусла. In this work researches of influencing of x-rays is probed on activation of enzymes of malt and accordingly high-quality composition of mash.
Keywords: рентгенівські промені; ферменти; органолептичні показники; сусло; гідроліз; затирання; затір; x-rays; enzymes; organoleptic characteristics; wort; hydrolysis; mashing; mash; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства