Синтез функціональних виконавчих механізмів з елементами пропорційної техніки на базі мехатронних модулів - Володін, Сергій Олексійович; Ковтун, Роман Олегович; Радчук, Андрій Володимирович; Токарчук, Сергій Володимирович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2018)
Сучасний стан розвитку пакувального обладнання передбачає використання промислових роботів для виконання як основних, так і допоміжних технологічних операцій. Проте впровадження сучасних засобів автоматизації у пакувальне обладнання призводить до зростання енерговитрат і суттєвої зміни компоновки вже існуючого обладнання. The current state of development of packaging equipment involves use of industrial robots to perform as basic as auxiliary technological operations. However, the introduction of modern automation resources in packaging equipment leads to increased energy consumption and significant changes arrangement of already existing equipment.
Keywords: пакувальне обладнання; технологічні операції; автоматизація; енергозатрати; пневматичні системи; транспортування; packing equipment; technological operations; automation; energy required; pneumatic systems; transportation; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки