Беседа, Сергій ДмитровичЛитовченко, Ігор Миколайович2013-02-272013-02-272012Беседа, С. Д. Моделювання параметрів руху м'ясної сировини в системах пневматичного транспорту / С. Д. Беседа, І. М. Литовченко // Наукові праці НУХТ. - 2012. - №47. - С. 50-54.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6614Розглянуто використання CAЕ–технологій з метою моделювання руху м’ясної сировини в круглому трубопроводі різної конфігурації. Досліджувався вплив параметрів труб, у тому числі радіусів повороту криволінійних ділянок, на перепад тиску та зміну швидкості руху продукту. Наведені типові діаграми зміни швидкості руху продукту та розподілу тиску в трубопроводах для реальних м’ясопродуктів. The use of CAE technology for modeling the movement of raw meat in a round pipe of different configurations. The influence of parameters of pipes, including technological turning radius curved sections, the pressure drop and change the speed of the product. These changes are typical chart speed of product and the distribution of pressure in the pipelines for the real meat.otherтрубопровідний транспортпередувні бакиреологічні властивості сировинивтрати тиску при транспортуваннінапруга зсуву продуктутрубопроводный транспортpipelinestanksrheological properties of raw materialsthe pressure loss during transportationshear stress productкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвМоделювання параметрів руху м'ясної сировини в системах пневматичного транспортуArticle