Моделювання параметрів руху м'ясної сировини в системах пневматичного транспорту - Беседа, Сергій Дмитрович; Литовченко, Ігор Миколайович (My University, 2012)
Розглянуто використання CAЕ–технологій з метою моделювання руху м’ясної сировини в круглому трубопроводі різної конфігурації. Досліджувався вплив параметрів труб, у тому числі радіусів повороту криволінійних ділянок, на перепад тиску та зміну швидкості руху продукту. Наведені типові діаграми зміни швидкості руху продукту та розподілу тиску в трубопроводах для реальних м’ясопродуктів. The use of CAE technology for modeling the movement of raw meat in a round pipe of different configurations. The influence of parameters of pipes, including technological turning radius curved sections, the pressure drop and change the speed of the product. These changes are typical chart speed of product and the distribution of pressure in the pipelines for the real meat.
Keywords: трубопровідний транспорт; передувні баки; реологічні властивості сировини; втрати тиску при транспортуванні; напруга зсуву продукту; трубопроводный транспорт; pipelines; tanks; rheological properties of raw materials; the pressure loss during transportation; shear stress product; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв