Розроблення математичного апарату експертної системи для моделювання рецептур морозива із заданими показниками якості - Бреус, Наталія Миколаївна; Грибков, Сергій Віталійович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Сєдих, Ольга Леонідівна (My University, 2019)
В ході розробки математичного апарату експертної системи було одержано теоретико-множинну математичну модель управління якістю готового продукту на етапі оперативного планування рецептури нових видів морозива підвищеної харчової цінності, оптимізовано за складом багатокомпонентні рецептури морозива, сформовано модель визначення оптимального набору керуючих впливів за наявності технологічних дефектів під час розрахунку рецептур.
Keywords: математичний апарат; експертна система; оптимізація; моделювання рецептур морозива; math machine; expert system; optimization; ice cream recipe modeling; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки