Бреус, Наталія МиколаївнаГрибков, Сергій ВіталійовичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаСєдих, Ольга Леонідівна2019-11-262019-11-262019Розроблення математичного апарату експертної системи для моделювання рецептур морозива із заданими показниками якості / Н. М. Бреус, С. В. Грибков, Г. Є. Поліщук, О. Л. Сєдих // Nauka innov. – 2019. – 15 (5). – С. 62–72.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30438В ході розробки математичного апарату експертної системи було одержано теоретико-множинну математичну модель управління якістю готового продукту на етапі оперативного планування рецептури нових видів морозива підвищеної харчової цінності, оптимізовано за складом багатокомпонентні рецептури морозива, сформовано модель визначення оптимального набору керуючих впливів за наявності технологічних дефектів під час розрахунку рецептур.uk-UKматематичний апаратекспертна системаоптимізаціямоделювання рецептур морозиваmath machineexpert systemoptimizationice cream recipe modelingкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиРозроблення математичного апарату експертної системи для моделювання рецептур морозива із заданими показниками якостіArticle