Ковбаски для гриля для профілактики йодо- та селенодифіциту - Найко, Євгеній Анатолійович; Пархоменко, Олена Олегівна; Венглюк, Олександр Володимирович; Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна (My University, 2013)
З метою збагачення ковбасок для гриля мікроелементним складом використовували водорості морські фукус та цистозіру чорноморську. Визначено вміст заліза, цинку, міді, кобальту, йоду, селену в м’ясній сировині, ковбасках до та після термічної обробки – смаженні на грилі. With the purpose of enriching of sausages for a grill the marine used water-plants microelement composition fukus and cistoziru a black sea. Certainly maintenance of iron, zinc, copper, cobalt, iodine, selenium, in meat raw material, sausages to to and after heat treatment – frying on a grill.
Keywords: ковбаски; мікроелементи; смаження; термічна обробка; збагачення; sausages; oligoelementss; frying; heat treatment; enriching; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів