Найко, Євгеній АнатолійовичПархоменко, Олена ОлегівнаВенглюк, Олександр ВолодимировичКрижова (Венглюк), Юлія Петрівна2013-09-242013-09-242013Ковбаски для гриля для профілактики йодо- та селенодифіциту / Є. А. Найко, О. О. Пархоменко, О. В. Венглюк, Ю. П. Крижова // Інноваційні аспекти в питаннях технології, безпеки харчової продукції та екології : матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та екології (з міжнародною участю). - Львів, 2013 – С. 36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9909З метою збагачення ковбасок для гриля мікроелементним складом використовували водорості морські фукус та цистозіру чорноморську. Визначено вміст заліза, цинку, міді, кобальту, йоду, селену в м’ясній сировині, ковбасках до та після термічної обробки – смаженні на грилі. With the purpose of enriching of sausages for a grill the marine used water-plants microelement composition fukus and cistoziru a black sea. Certainly maintenance of iron, zinc, copper, cobalt, iodine, selenium, in meat raw material, sausages to to and after heat treatment – frying on a grill.ковбаскимікроелементисмаженнятермічна обробказбагаченняsausagesoligoelementssfryingheat treatmentenrichingкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКовбаски для гриля для профілактики йодо- та селенодифіциту