Арсеньєва, Лариса ЮріївнаШаран, Лариса ОлександрівнаАнтонюк, Марія Миколаївна2013-02-152013-02-152003Патент № 62459 А України, МПК7 А21 D 8/02 Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба / Арсеньєва Л. Ю., Герасименко Л. О., Антонюк М. М. ; заявник Національний університет харчових технологій. - № 2003032649 ; заявл. 27.03.2003 ; опубл. 15.12.2003; Бюл. № 12.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6331Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба, що містить носії кальцію та заліза, яка відрізняється тим, що як носій кальцію використовують карбонат кальцію, як носій заліза - заліза (III) цитрат та додатково використовують йодказеїн, фолієву кислоту та солод сої, збагачений гідроселенітом натрію у такому співвідношенні (%): кальцію карбонат 27,08 - 32,47 заліза (III) цитрат 0,68-0,86 йодказеїн 0,03 - 0,028 фолієва кислота 0,01-0,012 солод сої, збагачений гідроселенітом натрію 72,2 - 66,63, і додають у хліб у кількості 0,44-0,59 % до маси борошна. Arrangement for micronutrient enrichment of bread containing medium calcium and iron, which is characterized in that a carrier of calcium using calcium carbonate as a carrier of iron - iron (III) citrate and additionally use yodkazeyin, folic acid and bread soy enriched selenium sodium such a ratio (%): Calcium carbonate 27,08 – 32,47 iron (III) citrate 0,68-0,86 yodkazeyin 0,03 – 0,028 Folic acid 0,01-0,012 malt soy enriched selenium sodium 72,2 – 66,63 and added to the bread of 0,44-0,59 % by weight of flour.uk-UKкомпозиціямінеральний склад хлібазбагаченняcompositionmineral composition of breadenrichmentкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра експертизи харчових продуктівКомпозиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба (Патент на винахід № 62459 А)Other