Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба (Патент на винахід № 62459 А) - Арсеньєва, Лариса Юріївна; Шаран, Лариса Олександрівна; Антонюк, Марія Миколаївна (My University, 2003)
Композиція для збагачення мікронутрієнтного складу хліба, що містить носії кальцію та заліза, яка відрізняється тим, що як носій кальцію використовують карбонат кальцію, як носій заліза - заліза (III) цитрат та додатково використовують йодказеїн, фолієву кислоту та солод сої, збагачений гідроселенітом натрію у такому співвідношенні (%): кальцію карбонат 27,08 - 32,47 заліза (III) цитрат 0,68-0,86 йодказеїн 0,03 - 0,028 фолієва кислота 0,01-0,012 солод сої, збагачений гідроселенітом натрію 72,2 - 66,63, і додають у хліб у кількості 0,44-0,59 % до маси борошна. Arrangement for micronutrient enrichment of bread containing medium calcium and iron, which is characterized in that a carrier of calcium using calcium carbonate as a carrier of iron - iron (III) citrate and additionally use yodkazeyin, folic acid and bread soy enriched selenium sodium such a ratio (%): Calcium carbonate 27,08 – 32,47 iron (III) citrate 0,68-0,86 yodkazeyin 0,03 – 0,028 Folic acid 0,01-0,012 malt soy enriched selenium sodium 72,2 – 66,63 and added to the bread of 0,44-0,59 % by weight of flour.
Keywords: композиція; мінеральний склад хліба; збагачення; composition; mineral composition of bread; enrichment; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра експертизи харчових продуктів