Реляційні моделі прийменникових словосполучень - Ткаченко, Наталія Дмитрівна (My University, 2006)
Обє’ктом статті є реляційні моделі прийменникових словосполучень. Метою статті є визначення основних операцій механізму мовлення у породженні реляційних моделей англійських прийменникових словосполучень (ПСС), що є розвитком логіко-поняттєвого методу сприйняття та творення мови. Стаття розкриває логічні відношення сполучуваності слів в англійській мові та засоби варіативності прийменникових словосполучень і містить проекцію на переклад та комунікацію.

The object of the article is relational models of the prepositional word-combinations. The aim is to define the main operations of the speech mechanism in producing the relational models of the prepositional word-combinations, which is the development of the logico-cognitive method of percepting and producing speech. The article reveals the logical relations of words combinability in the English language and the means of variability of the prepositional word-combinations, and is projected on translation and communication.
Keywords: прийменник; preposition; модель; словосполучення; механізм; відношення; model; word combination; mechanism; relation