Підвищення ефективності очищення дифузійного соку з використанням однозаміщеного фосфату амонію - Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Цирульнікова, Віта Валентинівна; Войтович, О. Б. (My University, 2010)
Обгрунтовано ефективність способу очищення дифузійного соку з відокремленням переддефекаційного осаду і використанням однозаміщеного фосфату амонію для додаткового очищення декантату переддефекованого соку з метою збільшення повноти осадження ВМС і малорозчинних солей кальцію на попередній дефекації та підвищення загального ефекту очищення соку.

Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the article concerning increase of the efficiency of raw juice purification by means using NH4H2PO4. The mechanism of adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thick juice after mud removal before main defecation is described.
Keywords: очищення соку; декантат переддефекованого соку; однозаміщений фосфат амонію; нецукри; чистота соку; вміст солей кальцію; кольоровість; вихід цукру; raw juice purification; thin juice; nonsugars; dye-stuffs; efficiency; mathematical processing; sugar yield; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології цукру і підготовки води