Економічні моделі соціального захисту в країнах ЄС: основні напрямки трансформації - Соломка, Ольга Миколаївна (My University, 2014)
Стаття присвячена дослідженню моделей соціального захисту в країнах ЄС. Зроблено висновок щодо доцільності застосування позитивного європейського досвіду у побудові системи соціального захисту в Україні.
Keywords: скандинавська модель; південно-європейська модель; соціальний захист; континентальна модель; англосаксонська модель; scandinavian model; south european model; social protection; continental model; anglo-saxon model; кафедра економічної теорії