Протекторні властивості харчових продуктів, які не містять пектину, щодо Плюмбуму (ІІ) - Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Стахмич, Т. В.; Бутенко, Олена Миколаївна (My University, 2011)
Досліджено комплексоутворення Pb (II) з амінокислотами, що входять до складу харчових продуктів. Отримані кількісні характеристики їх складу і стійкості використані для прогнозування протекторних властивостей харчових продуктів по відношенню до іонів Pb (II).Изучено комплексообразование Pb (II) с аминокислотами, входящими в состав пищевых продуктов. By means of metal-indicator method is studied complexformation Pb (II) with amino acid, which fragments be included in squirrel of the food-stuffs. It Is Installed that Pb (II) form with amino acid colourless complex join, which absorb the light in distant ultraviolet area of the spectrum. The Calculated constant to stability. The Broughted results of the study to abilities of some food-stuffs to link Pb (II).
Keywords: комплексоутворення; спектрофотометричний аналіз; токсичні метали; харчові об‘єкти; complexformation; spectrophotometric analysis; toxic metals; food objects; кафедра харчової хімії