Шевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаКлименко, Михайло МиколайовичГапченко, Наталія ОлегівнаЛопатін, Г. І.2013-12-102013-12-102008Кишенько, І. І. Використання продуктів екструзійної обробки як один із напрямів ресурсозбереження при виробництві м'ясопродуктів / І. І. Кишенько, М. М. Клименко, Н. О. Гапченко, Г. І. Лопатін // Наукові праці Українського державного університету харчових технологій (спецвипуск). – К.: УДУХТ, 2008. - № 10. – С. 66-67.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/11895Проаналізовано перспективи використання у виробництві м’ясних продуктів екструдатів насіння бобових культур. З'ясовано характер змін нативної сировини з бобових при волого-термічній обробці, що дозволяє використовувати їх як джерело високоякісного білка, вуглеводів, харчових волокон. Експериментально встановлені режими екструзійної обробки сировини (квасоля, боби, сочевиця), які дозволяють інактивувати антихарчові компоненти, а також отримувати білкову добавку з відповідними функціонально-технологічними та органолептичними властивостями. Analysis of the prospects for use in the manufacture of meat products extrudate bean seeds . It was shown character changes from native raw bean with wet- heat treatment, they can be used as a source of high quality protein , carbohydrates, dietary fiber. Experimental set modes extrusion processing of raw materials (beans, beans , lentils ), which allow inactivate anty food components, and get a protein supplement with appropriate functional and technological and organoleptic properties.otherантихарчові компонентиекструзіянасіння бобових культурм'ясні виробибілкиextrusionbean seedsmeatsproteinsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівВикористання продуктів екструзійної обробки як один із напрямів ресурсозбереження при виробництві м'ясопродуктівArticle