Папченко, ВікторіяБахмач, Володимир Олександрович2014-12-232014-12-232014Папченко, В. Вплив продуктів реакції амідування ацилгліцеринів діетаноламіном на адсорбційну здатність / Вікторія Папченко, Володимир Бахмач // Актуальні проблеми хімії та хімічної технології : всеукраїнська науково-практична конференція, 20–21 листопада 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 319-320.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19293Діетаноламіди жирних кислот, як поверхнево-активні речовини, проявляють адсорбційну здатність, вони утворюють на поверхні, на яку нанесені, плівку, що захищає матеріал, тобто проявляють антикорозійні властивості і тому застосовуються як інгібітори корозії. Diethanolamides fatty acids as surfactants, exhibit adsorption capacity, they form on the surface to be coated, a film that protects the material that exhibit corrosion resistance and therefore used as corrosion inhibitors.uk-UKантикорозійні властивостіпродуктивимірювання швидкостіcorrosionproductsspeed measurementкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВплив продуктів реакції амідування ацилгліцеринів діетаноламіном на адсорбційну здатністьOther