Масліков, Максим Михайлович2012-06-142012-06-142006Масліков, М. М. Усихання харчових продуктів / М. М. Масліков // Холод. - 2006. - № 3.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1465Розглянуто механізм, причини та наслідки всихання неупакованих харчових продуктів, фактори, що впливають на його інтенсівність. Наведено порядок розрахунку усушки та норми усушки для різних харчових продуктів. Розглянуті способи зменшення усушки у харчових технологіях. The mechanism, cause and effect of shrinkage of unpackaged foods, factors affecting its intensivity are considered. Shows the procedure for calculating shrinkage and shrinkage rate for different foods. Ways to reduce shrinkage in food technology considered.uk-UKхарчові продуктивсиханняfood productsshrinkageкафедра процесів і апаратів харчових виробництвУсихання харчових продуктівArticle