Напрями розвитку хостелів в Україні на сучасному етапі розвитку готельного бізнесу - Кравцов, Сергій Станіславович (My University, 2015)
За 2014 року по всій Україні закрилося 25% хостелів, і на сьогодні їх нараховується 84 одиниці. Більшість серед закритих хостелів не витримало різкого зменшення туристичних потоків. Падіння в'їзного туризму в Україні в січні-листопаді 2014 року склало 80% порівняно з аналогічним періодом минулого року, незважаючи на той факт, що девальвація гривні призвела до значного зменшення вартості розміщення в українських хостелах у доларовому еквіваленті. By 2014 all over Ukraine was closed 25% of hostels and today they charged 84 units. Most of the hostels closed not stand a sharp reduction in tourist flows. The fall in inbound tourism in Ukraine in January-November 2014 was 80% compared to the same period last year, despite the fact that currency depreciation led to a significant decrease of Ukrainian accommodation in hostels in dollar terms.
Keywords: хостел; hostels; розвиток хостелів; development hostels; готельний бізнес; hospitality; кафедра туристичного та готельного бізнесу