Ситниченко, Тетяна ОлександрівнаЧеркас, Ірина ОлександрівнаМихонік, Лариса Анатоліївна2024-06-172024-06-172024Ситниченко, Т. Дослідження показників хліба з різних видів пшеничного цільнозернового борошна / Т. Ситниченко, І. Черкас, Л. Михонік // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 134.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43495В тезах висвітлено результати досліджень показників якості хліба з пшеничного цільнозернового борошна - обойного, жорнового та сіяного, порівняно з хлібом з борошна вищого сорту. Хліб з пшеничного цільнозернового борошна є оздоровчим продуктом і джерелом харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів, але характеризується низькими споживчими властивостями. Це потребує розроблення технологічних заходів, які б сприяли підвищенню його якостіThe theses highlight the results of research on the quality indicators of bread made from whole wheat flour - wall, milled and seeded, compared to bread made from high-grade flour. Bread made from wheat whole grain flour is a health product and a source of dietary fibers, minerals and vitamins, but it is characterized by low consumption properties. This requires the development of technological measures that would contribute to improving its qualityukякістьхлібпшеничне цільнозернове борошноbreadqualitywheat whole grain flourкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівДослідження показників хліба з різних видів пшеничного цільнозернового борошнаThesis