Сухі суміші для морозива оздоровчого та лікувально-профілактичного призначення - Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2008)
Здійснено підбір підсолоджувачів природного походження, які відповідають вимогам дієтичного харчування. Визначено оптимальні дози використання фруктози у технології виробництва розробленої суміші для морозива, до складу якої входить молочна основа, фруктоза, цикорій, топінамбур, плодово-ягідні соки та інтегрована стабілізаційна система.

It was done the selection of natural sweeteners that meet the diet requirements. The optimum dose of fructose in production technology developed for ice cream mix, which includes milk-based, fructose, chicory, artichoke, fruit juices and integrated stabilization system.
Keywords: морозиво; ice cream; суха суміш; інгредієнт; підсолоджувачі; фруктоза; смакові наповнювачі; dry mix ingredients; sweeteners; fructose; flavor filling; кафедра технології молока і молочних продуктів