Скорченко, Тетяна АнатоліївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2012-07-062012-07-062008Скорченко, Т. А. Сухі суміші для морозива оздоровчого та лікувально-профілактичного призначення / Т. А. Скорченко, Т. Г. Осьмак // Молочное дело. — 2008. — № 4 (65). — С.11-13.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2089Здійснено підбір підсолоджувачів природного походження, які відповідають вимогам дієтичного харчування. Визначено оптимальні дози використання фруктози у технології виробництва розробленої суміші для морозива, до складу якої входить молочна основа, фруктоза, цикорій, топінамбур, плодово-ягідні соки та інтегрована стабілізаційна система.It was done the selection of natural sweeteners that meet the diet requirements. The optimum dose of fructose in production technology developed for ice cream mix, which includes milk-based, fructose, chicory, artichoke, fruit juices and integrated stabilization system.морозивоice creamсуха сумішінгредієнтпідсолоджувачіфруктозасмакові наповнювачіdry mix ingredientssweetenersfructoseflavor fillingкафедра технології молока і молочних продуктівСухі суміші для морозива оздоровчого та лікувально-профілактичного призначенняArticle