Аналіз мікрофлори зернової сировини та способи її пригнічення у спиртовому виробництві - Ткаченко, Денис; Шиян, Петро Леонідович; Зубченко, Віктор Сергійович; Косів, Руслана Богданівна (My University, 2014)
Проаналізовано склад мікрофлори зразків кукурудзи з різних регіонів України. Проведено дослідження впливу попереднього інфрачервоного (14) оброблення кукурудзи на мікробіологічну чистоту зерна. Встановлено, що поєднання 14- оброблення разом з низькотемпературним розварюванням дає змогу значно зменшити мікробіологічну забрудненість зерна кукурудзи в процесі виробництва етилового спирту з крохмалевмісної сировини.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; ІЧ-оброблення; низькотемпературне розварювання; зернова сировина; мікрофлора; спиртове виробництво; low temperature rarefaction; treatment by infra-red radiation; ethanol production; microflora; grain raw material