Сімахіна, Галина ОлександрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2014-06-232014-06-232014Сімахіна, Г. О. Вітамінна активність плодоовочевої сировини та окислювально-відновні ферменти / Г. О. Сімахіна, Н. О. Стеценко // Актуальні питання науки і практики у ХХІ столітті : Міжнародний науковий форум : збірник матеріалів Міжнародної науково – практичної конференції, м. Київ, Україна, 11 червня 2014р. – Київ : Центр Науково – Практичних Студій, 2014. - С. 210-216.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15410Найбільш цінною є плодово-ягідна сировина, що поєднує у своєму складі достатню кількість аскорбінової кислоти з високим вмістом Р-активних речовин, оскільки обмін біофлавоноїдів безпосередньо пов’язаний з обміном аскорбінової кислоти. Наведені в роботі результати дають змогу виділити найбільш перспективні види плодоовочевої сировини для консервування. Під час оцінювання рослинної сировини як джерела біологічно активних речовин необхідно враховувати в ній вміст антиаліментарних сполук, передусім антивітамінів. The most valuable are fruits and berries raw, combining composed of a sufficient amount of ascorbic acid with a high content P-active substances because bioflavonoids exchange is directly related to the exchange of ascorbic acid. Presented in the results obtained enable to identify the most promising types of raw fruits and vegetables for canning. During the evaluation of plant material as a source of biologically active substances must take into account of antivitamins.uk-UKвітамінна активністьокислювально-відновні ферментиплодоовочева сировинаvitamin activityfruit and vegetable materialsredox enzymesкафедра технології оздоровчих продуктівВітамінна активність плодоовочевої сировини та окислювально-відновні ферментиArticle