Розроблення технології аглютенового солоду - Поліщук, Олександр Васильович; Мукоїд, Роман Миколайович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2016)
Забезпечення хворих на целіакію безглютеновими харчовими продуктами є дуже серйозною медико-соціальною проблемою. Розробленням безглютенових продуктів для профілактичного і лікувального харчування займаються вчені багатьох країн. Використання пророщеного зерна (солоду) рису, гречки , кукурудзи для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів, в тому числі і для хворих на целіакію, надасть можливість значно повисить ефективність від їх вживання. Providing patients with celiac disease, gluten-free food is a very serious medical and social problem . Development of gluten-free products for prophylactic and therapeutic feeding involved scientists from many countries. Use sprouted grain ( malt) rice, buckwheat, corn production for medical and dietetic foodstuffs, including for people with celiac disease, will enable significantly hung effectiveness of their use.
Keywords: глютен; солод; рис; гречка; gluten; malt; rice; buckwheat; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства