Десик, Микола ГригоровичТеличкун, Володимир ІвановичТеличкун, Юлія СтаніславівнаГерманчук, Андрій Іванович2012-12-272012-12-272012Дослідження впливу геометричних параметрів хліба на тепломасообмінні процеси / Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун, М. Г. Десик, А. І. Германчук // Харчова промисловість. - 2012. - №12. - С. 203-207.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/5098Визначено вплив геометричних параметрів хліба на інтенсивність тепломасообмінних процесів. Запропоновано при визначенні еквівалентного геометричного розміру враховувати коефіцієнт співвідношення розмірів. Отримана формула для визначення площі поверхні круглого подового хліба. Встановлена залежність еквівалентного розміру від співвідношення діаметру заготовки до її висоти. The influence of geometrical parameters of bread on the intensity heat and mass transfer processes. It is proposed to determine the equivalent geometric factor to take into account the coefficient of size ratio. We obtain a formula for determining the surface area of Round bread. Established the dependence of equivalent size on the ratio of the diameter of blanks to its height.otherплоща поверхні хлібаsurface area of breadоб'єм хлібаеквівалентний геометричний розміртривалість випіканняbread volumeequivalent to geometric sizeduration of bakingкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвДослідження впливу геометричних параметрів хліба на тепломасообмінні процесиArticle