Руденко, Вячеслав ВалерійовичГащук, Олександра ІзидорівнаМоскалюк, Оксана Євгеніївна2024-06-072024-06-072024Руденко, В. М’ясні посічені напівфабрикати для меню нової української школи / В. Руденко, О. Гащук, О. Москалюк // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 272.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43383Розроблення інноваційних м’ясних продуктів повинно відповідати раціональному харчуванню школярів, що будується на дотриманні трьох основних принципів: забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму; задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах; дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня. Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітноюThe development of innovative meat products should correspond to the rational nutrition of schoolchildren, which is based on the observance of three main principles: ensuring that the energy value of the diet corresponds to the body's energy consumption; satisfaction of the body's physiological needs in the specified amount of energy and ratio in food substances; adherence to an optimal diet, i.e. physiologically justified distribution of the amount of food consumed during the day. Food at school should be not only useful, but also tasty and variedukпосічені напівфабрикатим'ясо птиціхарчова кровchopped semi-finished productspoultry meatedible bloodкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ’ясні посічені напівфабрикати для меню нової української школиThesishttps://orcid.org/0000-0003-2726-5271https://orcid.org/0000-0001-7090-6834