Українець, Анатолій ІвановичКовбаса, Володимир МиколайовичФедоренченко, Лідія ОлексіївнаРомановська, Тетяна ІванівнаБажай-Жежерун, Світлана АндріївнаЗарічанська, Ольга Петрівна2013-03-052013-03-052002Нові підходи до використання зернових культур / А. І. Українець, В. М. Ковбаса, Л. О. Федоренченко, Т. І. Романовська, С. А. Бажай, О. П. Зарічанська // Наукові праці НУХТ. – 2002. – № 13. – С. 58–60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6756На основі детального вивчення наукової літератури в області харчування та використання зернових культур запропоновано застосовувати пророщене зерно пшениці як компонент оздоровчих продуктів. Результати досліджень вмісту вітамінів Е і С свідчать про надзвичайну цінність зерен пшениці на початковій стадії пророщування. Запропоновано рецептури продуктів та метод їх оброблення, що гарантує збереження більшої частини вітаміну Е та якості виробу протягом 12 тижнів.On the basis of the detailed study of scientific literature in area of feed and use of grain-crops it is suggested to apply пророщене grain of wheat as component of health foods. The results of researches of maintenance of vitamins of Е and С testify to the emergency value of grains of wheat on the initial stage of sprouting. Compounding of foods and method of their treatment that guarantees maintenance of greater part of vitamin of Е and internalss of good during 1-2 weeks is offered.otherбіологічно активні речовинипоказники якостіоздоровчі продуктипшеницяпророщене зерноbiologically active mattersindexes of qualityhealth-improvement productswheatsprouted grainкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівНові підходи щодо використання зернових культурArticle