Пасічний, Василь МиколайовичНеводюк, Ірина ВалентинівнаВахіль, Надія ВікторівнаХоменко, Юлія ОлександрівнаЧорна, Соломія МихайлівнаСотніков, Дмитро Сергійович2020-06-152020-06-152017Патент на корисну модель № 116593 UA, МПК А23L С 13/50 (2016.01). Спосіб виробництва напівкопченої ковбаси з м’яса птиці / Пасічний В. М., Неводюк І. В., Вахіль Н. В., Хоменко Ю. О., Чорна С. М., Сотніков Д. С. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u201612909 ; заявл. 19.12.2016 ; опубл. 25.05.2017, Бюл. № 10 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31362Корисна модель належить до харчової промисловості і може бути використана для виробництва ковбасних виробів. Задачею корисної моделі є розробка способу виробництва напівкопчених ковбас з м'яса птиці, який дозволяє знизити собівартість ковбасних виробів, стабілізувати фізико-хімічні характеристики та мікробіологічні показники напівкопчених ковбас з м'яса птиці. The utility model belongs to the food industry and can be used for the production of sausages. The task of the utility model is to develop a method for the production of semi-smoked poultry sausages, which reduces the cost of sausages, stabilizes the physico-chemical characteristics and microbiological parameters of smoked poultry sausages.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівтваринний білокбілковий стабілізаторм'ясо птицінапівкопчена ковбасаanimal proteinprotein stabilizerpoultry meatsemi-smoked sausageСпосіб виробництва напівкопченої ковбаси з м’яса птиці (Патент на корисну модель № 116593)Technical Report