Вібраційний екстрактор (Патент на винахід № 90802) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна (My University, 2010)
Вібраційний екстрактор, який містить вертикальний циліндричний корпус із пристроями безперервного введення та виведення відповідно рідкої та твердої фаз, встановлені у робочому об'ємі корпуса вертикальні штоки, що забезпечені від приводу можливістю вертикального взаємовідносного протиспрямованого коливального руху з заданими амплітудами та частотами, із по черзі закріпленими на них сепарувально-транспортувальними тарілками, який відрізняється тим, що сепарувально-транспортувальні тарілки мають багатопелюсткову конструкцію, в якій пластини-пелюстки виконані з гнучкого еластичного перфорованого матеріалу та з саморегульованими за пропускною здатністю по твердій фазі живими перерізами. Vibrating extractor containing vertical cylindrical body of the device continuously input and output respectively liquid and solid phases set out in the working volume of the hull vertical rods secured about possibility of vertical vzayemovidnosnoho protyspryamovanoho oscillatory motion of predetermined amplitude and frequency of the alternately fixed they separuvalno-conveyor plates, characterized in that the conveyor-separuvalno polypetalous plate with a design in which plate-and petals are made of a flexible elastic material and punched out by the self-regulating capacity of the solid phase living sections.
Keywords: віброекстрактор; низькочастотні механічні коливання; інтенсифікація; vіbro extractor; low-frequency mechanical vibrations; intensification; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів