Організація управління якістю складних технологічних комплексів. Системний підхід - Васьків, М. В.; Іващук, Вячеслав Віталійович (My University, 2009)
Підвищення якості продукції - задача довгострокова та безперервна. Вироби залишаються технічно прогресивними, зручними, гарними, модними до тих пір, доки їм на зміну не прийдуть нові, ще більш досконалі, що обумовлено науково-технічним прогресом. З розвитком науки і техніки проблема якості не спрощується, а, навпаки, стає складнішою. Тому вирішувати її традиційними методами, тобто лише шляхом контролю якості готової продукції практично неможливо, тобто є дійсна проблема у комплексному, системному рішенні, реалізація якого можлива лише в рамках системи управління якістю. Improving quality - the problem is long-term and continuous. Products are technically advanced, comfortable, beautiful, fashionable as long as they do not change come new, more sophisticated, due to technological progress. With the development of science and technology as the problem is not simplified, but rather becomes difficult. Therefore, to solve it by traditional methods, only by the quality control of finished products is almost impossible, that is a real problem in the complex, solutions, implementation is possible only within the quality management system.
Keywords: система управління якістю; quality management system; системний підхід; управління якістю продукції; systematic approach; quality management; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка