Новітні технології кондитерських виробів з застосуванням нетрадиційної рослинної сировини і полісахаридних комплексів - Оболкіна, Віра Іллівна (My University, 2015)
Визначена можливість використання різної рослинної сировини в ряді кондитерських виробів. Зокрема, встановлено оптимальне дозування гарбузового пюре у виробництві здобного печива, морквяного соку – у виробництві желейної глазурі, вичавок винограду – у збивних цукерках і начинках, солоду вівса і ячменю, а також гуміарабіку у виробництві здобного печива. It has been developed the possibility of using different plant materials in a number of confectionery. Particulary, it has been established the optimum dosage of pumpkin puree in the production of fancy cookies, carrot juice - in the manufacture of jelly glaze, grape marc – in whipped candies and toppings, oat malt and barley malt, and gum arabic in the production of butter biscuits.
Keywords: кондитерські вироби; полісахарид; овочеве пюре; виноградні вичавки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; confectionery; polysaccharide; vegetable puree; grape pomace; enriched