Математичний опис тепловогоперенесення у процесах зберігання зерна - Гапонюк, Ігор Іванович; Остапчук, Микола Васильович (My University, 2008)
Виконано аналіз енергозатрат зневоднення зерна, приведено математичний опис масо- тепло перенесення, вказано параметри впливу на швидкість масо- теплообмінних процесів, відмічено закономірності розподілу температури та вологи в зернині, наведено фактори впливу на перебіг масообмінних процесів та дано математичне описання. Is executed [analyz] the power consumption of the drying of grain, is given the mathematical description of mass- and heat-displacement, it is indicated the influencing parameters to the rate of the mass- of heat exchange processes, it is noted laws governing the distribution of the temperature and moisture in caryopsis, are given factors influencing the mass-exchange processes and the mathematical description of these processes is given.
Keywords: зерно; вологовміст; теплота; температура; тиск; конвективний масообмін; агрегатний стан; міжфазові взаємодія; grain; moisture content; heat; temperature; pressure; convective mass exchange; state of aggregation; interphase interactions; кафедра технології зберігання і переробки зерна