Глобалізація як філософська проблема - Школьна, Олена Валентинівна; Кітов, Микола Григорович (My University, 2015)
Єдності в трактуванні глобалізації немає. Думки тут різняться. Для одних вона – розширення можливостей, для інших - явище, що змітає на своєму шляху всі ідентичності та самобутності. З одного боку, її явно спрощують, з іншого - надмірно драматизують. То чим насправді є глобалізація? There is no consensus in the interpretation of globalization. Opinions differ here. it is expanding opportunities for some people, but it is a phenomenon that sweeps away all in its path for others. On the one hand, it is clearly easier on the other - over-dramatize. So what really is globalization?
Keywords: глобалізація; філософія; глобальні процеси; globalization; philosophy; global processes; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; кафедра гуманітарних дисциплін