Пестициди - забруднювачі екосистеми України - Петухова, І. А.; Заєць, Віра Анатоліївна (My University, 2012)
Дослідження показують, що в посівах кукурудзи майже 30 видів бур'янів, раніше чутливих до гербіцидів, набули до них стійкості. Виживаючи навіть після посиленого обробітку посіву кукурудзи гербіцидами, вони спричиняють значні втрати врожаю. Зараз налічується понад 400 видів комах і 7 видів гризунів, включаючи щурів, нечутливих до пестицидів. Researches show that in sowing of corn almost 30 types of weeds , ranishe sensible to herbicides, purchased firmness to them. Surviving even after the increased till of sowing of corn herbicides, they draw the considerable losses of harvest. Over 400 types of insects and 7 types of rodents are presently counted, including rats, insensitive to pesticides.
Keywords: пестициди; забруднення; природне середовище; pesticides; contaminations; natural environment; кафедра екології та екоменеджменту